MEDICINE WHEEL - MUINAISTA INTIAANIVIISAUTTA

Elämänpyörän viisaus kiertää jokaisessa päivässämme, vuodessamme, elämässämme syntymästä kuolemaan... sitä voi peilata jokaiseen tapahtumaan, henkiseen kasvuun... pyörä pyörii loputtomasti jakaen viisauttaan.


Elämänpyörä
edustaa Luojan visiota yksilön henkisestä kehityksestä ja kasvusta. Se kunnioittaa Äitimaan kaksinaisuutta: yö - päivä, feminiininen - maskuliininen jne. 

Itä-keltainen-elementti: ilma, kevät, maskuliinisuus

Uusi elämä alkaa keväällä. Jokainen uusi päivä on mahdollisuus aloittaa alusta, oppia enemmän.  Itä on fyysisen kehon suunta, sitä symboloi ihmisen syntymä.

Uudet ideat näkevät valon,  Muutos: kaikki kasvaa keväällä.

Etelä-punainen-elementti: tuli, kesä, intohimo

Kasvun, kukoistuksen, kasvun hedelmien aikaa. 

 Keskipäivän aikaa, kasvamme aikuisiksi, joita olemme. On aika hyväksyä muutos, oppia ja ymmärtää.

 Länsi-sininen (musta)-elementti: vesi, syksy, tunteet, feminiinisyys

Myöhemmin aikuisuudessa elämä kääntyy syksyyn, uuteen tietoisuuteen. Pimeän tullessa meidän tulee katsoa sisäänpäin löytääksemme valon ja rohkeuden. 
Musta on kuten kohtu, kasvun prosessi. Oman henkilökohtaisen elämän vision tärkeys nousee esiin. Vanhimmat neuvovat nuorimpia. Ihmisen kasvun matkaa kunnioitetaan. 

Pohjoinen-valkoinen-elementti: maa-talvi-viisaus

Vanhenemme ja hiuksemme muuttuvat valkoisiksi, tämä on talven aikaa elämässämme. Valkoinen symboloi henkisyyttä. Koemme ja saamme viisautta. Nyt on aikaa levätä ja mietiskellä elämän oppiläksyjä. 

Talvi tuo mukanaan vanhimpien viisauden lahjan. Mentoroinnin. 

 Pohjoinen on puhtautta ja viisautta, upea paikka healingille. 

 

Medicine Wheel manuaali, intiaaniviisautta jokaiseen päivääsi, sisäinen kasvumatka, opas sisältää ohjeen aktivoinnin vastaanottamiseen oman syntymäajan mukaisesti