kuva Sach Amrit Singh
kuva Sach Amrit Singh

Energiakehossasi, aurasi sisäpuolella sijaitsevat 7 päächakraa:

Juurichakra - perusturvallisuus - selkärangan alaosa - häntäluu, välilihan alue, hengissäsäilyminen. punainen

Liittyy perusturvallisuuteen, koti, työ ja talous.

 
Sakraalichakra - nautinto - navan alapuolella alavatsalla, olemassaolon hedelmällinen jatkuminen, seksuaalisuus. oranssi

 Kaiken nautinnon ja mielihyvän alue. 


Solar plexus - minuus - navan yläpuolella, persoonallisuus. keltainen

Ego asuu täällä,  minuus. Itseluottamus. Ihmisen sisäinen aurinko, joka kunnossa olessaan suojaa muiden negatiiviselta energialta. 

 

Sydänchakra - rakkaus - rintakehä, tunneperäinen keskus,chakrajärjestelmän keskus, sielun portti. vihreä-vaaleanpunainen

Sydänchakra yhdistää ylemmät ja alemmat chakrat. Sydänkeskuksen kautta ihminen kokee kasvukipunsa ja kehityksensä henkisesti kohti pyyteetöntä ehdotonta rakkautta. 

 

Kurkkuchakra - itseilmaisu - tahto - kurkun alue, viestintä, kommunikaation ja inspiraation keskus. sininen

Puhuminen ja kirjoittaminen.

Kolmas silmä - intuitio - otsan alueella (kulmakarvojen välissä), intuitio, sisäinen näkeminen, eri tasojen näkeminen-selvänäkeminen. indigon sininen, myös keltainen ja violetti

Otsachakra tai kolmas silmä avaa oven "sisäisiin aisteihin" ja yhdistää ensin tiedostamattomaan itseen (alitajuinen mieli) ja vähitellen korkeampaan itseen,  valo-olemukseen. Siirrytään intuition kuiskausten kautta sen tietämiseen, että Henki opastaa ja innostaa.

 

Kruunuchakra - tietoisuus - päälaella, hengellinen viisaus violetti, myös valkoinen ja kullan väri 

Sieltä alkoi matkamme maa elämään (pienten vauvojen päälakiaukileet) ja sinne palaamme kehityksemme päätyttyyä, tietoisina jakamattomasta ykseydestä. Kruunuchakra on yhteytemme maailmankaikkeuden energioihin. 

.
Korkeammat chakrat 8-12 avautuvat, kun Kruunuchakra on täysin auki linjassa henkilön henkisen kasvun ja värähtelytaajuuden kohoamisen myötä .
Maatähtichakra yhdistää Äitimaan rakkaudelliseen olemukseen ja energioihin.  Se sijaitsee n. puoli metriä jalkapohjien alapuolella ja liittyy henkiseen kasvuun, sen toimiminen on ehto korkeampien chakrojen avautumiselle. 

 

Uudessa ajassa chakrojen väri saattaa muuttua, seuraa intuitiotasi tämän suhteen.