Kukkauutteet tukevat eläintäsi paranemaan erilaisissa käytöshäiriöissä, pelkotiloissa sekä sopeutumaan elämänmuutokseen.  

 

Jokainen  38 uutteesta kohdistuu tiettyyn mielentilaan, mielialaan tai persoonallisuuden piirteeseen. uutteet sopivat hyvin myös eläinten (lemmikkiemme, harrastuseläintemme) tueksi. 

 

Kukkauuttteiden teho perustuu negatiivisten mallien muuntamiseen positiivisiksi. Erityisesti kukkatipat toimivat eläimillä tukemassa esim. koulutusta, siedätystä, rohkaisussa, elämänmuutoksissa (uusi omistaja, muutto, eläinystävän poismeno, pentujen luovutus.. uusi lemmikki otetaan kotiin, vauva syntyy...) jne.  Kukkatippoja voi antaa kissoille, koirille, hevosille... myös muille lemmikkieläimille, maatilan eläimille, jopa luonnonvaraisille eläimille niitä on annettu. 

 

Tippoja annetaan eläimelle hoitopullosta kaksi tippaa vähintään neljä kertaa päivässä kolmen viikon ajan. Juomaveteen voi laittaa tipat päivittäin. Hevoselle annostus on hieman suurempi.

Tippoja saa alkoholittomana lähdeveteen sekoitettuna, jolloin säilytys jääkaapissa, tai hyvin pienen alkoholimäärän kera lähdevedessä, jolloin tippapuolloa voi säilyttää huoneenlämmössä. Jo ruisleivän viipaleessa on hieman alkoholia :) joten määrä on vaaraton.

 

 Kerro eläimesi tarpeesta, niin sekoitan sille sopivan yksilöllisen tippauutepullon, hinta 25e sis. yhden puollon postikulut eli pakettimaksun. 

 

Ota yhteys: parantavaki@gmail.com

ESIMERKKEJÄ KUKKATIPPAUUTTEIDEN AVUSTA ELÄIMILLE: 

 

Rocky on vuoden ikäinen kääpiövillakoirani. Se oli hyvin epäluuloinen ja pelokas toisten koirien suhteen, vaikka meillä on 8v suomenlapinkoira kotona myös. 

Olen kokeillut tippauutteita Rockylle, antanut pelkoihin; tuntemattomaan pelkoon ja sellaiseen, jonka aiheuttaja tunnetaan. Myös herkkähaukkuisuuteen, koska se vartioi omaa takapihaa, ja alkaa räkyttää heti, kun näkee ohikulkijan.  Kynnys on reagoida aika kaukanakin kulkeviin, sekä autoihin. Myös ulkoa kuuluvat äänet saavat aikaan haukkumista sisällä. Myös tähän auttavia tippoja sekoitin tippapulloon. 

Tuloksia: Rockyn sietokyky toisia koiria kohtaan on lisääntynyt, jopa muutama ohitus ollaan tehty ihan huomaamatta ilman räyhäämistä.. Rocky tarvitsee turvaa myös minulta; kun otan sen aivan lyhyeen hihnaan toisia ohittaessa, ja olen itse sen ja toisen koiran välissä, kuljemme toista reunaa tiestä / pyörätiestä, niin se ei reagoi, vaan kulkee kauniisti ohi.  Joskus Rocky keskittyy leikkiinsä takapihalla niin, ettei kiinnitä huomioita ohi kulkeviin

Lisäsin tähän vahvemman uutteen, joka on tarkoitettu paniikkitiloihin. Siihen sen reaktio ylsi, jos esim. kyläilimme koiraperheessä, tai meille tuli vieras koira. Hyviä kokemuksia on saatu, Rocky ei enää haukkunut kun koirakylään mennessä hetken. Sitten oli rauhallisesti sylissäni ja lattialla. Kun koirat ei kiinnostuneet siitä (pyrkineet ihan iholle), se oli rauhallinen. Kun toiset koirat nukkuivat lattialla, Rockykin nukkui, myös lattialla. 
Rockyn suhtautuminen vieraisiin koiriin on muuttunut niin, että tarvittava totutteluaika on lyhentynyt, ja joskus se jopa itse ilmaisee kiinnostustaan toisista koirista, kun sen oman perheen koirakaveri on tukena. 

Hevoselleni olen antanut muutokseen tarkoitettuja tippoja ja jopa Rescue Remedy tippoja rauhoittamaan ennen kuljetuksia, vaikka sillä ei mitään koppikammoa olekaan, ja menee koppiin nätisti. Silti se on rauhallisempi kuljetusten aikana ja sopeutuu näihin tilanteisiin ja tallimuuttoihin paremmin, varsinkin kun jo pari viikkoa aiemmin alkaa juoda elämänmuutoksiin sopeuttavaa tippasekoitusta ennen suurempia muutoksia.

Tiri on 3v saksanpaimenkoira tyttö. Se on otettu uuteen kotiin yksi vuotiaana toisen pariskunnan erottua. Tiri kärsi eroahdistuksesta erityisesti, teki tuhojaan ollessaan ilman ihmisiä. Koirakaveri sillä kyllä on, myös neljä kissaa, joita se jahtaa... Kotiintulijoiden tervehtiminen on riehakasta, joskus Tiri myös vähän näykki.

Tirille kokeiltiin selittämättömiin pelkoihin, eroahdistukseen vaikuttavia tippoja, myös menneen ikävöimiseen (aiempi perhe).

Tulokset: Omistaja kertoo Tirin lopettaneen pahanteon yksin ollessaan lähes kokonaan. Kissoihin se suhtautuu vähän suopeammin; kissat elävät alakerrassa, ja tulevat joskus ylös, eikä se joka kerta aja niitä. Näykkiminen on vähentynyt.